Beste mensen,

Na een tijd van stilte is het moment daar om een aantal zaken met jullie als gemeente te gaan delen. Allereerst hebben wij afscheid genomen van een drietal werkgroepleden die langer of korter in de werkgroep hebben meegedraaid. Te weten Heleen Lok, Marjan Bosman en Anja Hartlief. We hebben ze onlangs uitgezwaaid maar willen hen nogmaals heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Gelukkig waren de open gevallen plaatsen weer snel ingevuld. Personen die zelf op één of andere manier betrokken zijn bij de stichting o.a. als gastgezin, waren bereid om dit in te gaan vullen. Welkom Anita Grashuis (Harkstede), Vivian van der Deen (Siddeburen), Miranda Slump (Schildwolde) en Jan Willem van der Steege (Siddeburen). Jan Willem was in 2000 de oprichter van de stichting en ook de eerste voorzitter, de plek die hij ook nu weer zal gaan innemen.
Dan, u is het vermoedelijk al opgevallen, een nieuwe naam en logo. De werkgroep heeft gemeend dat deze  naam beter past bij ons werkgebied en tevens herkenbaarder zal zijn. Daarbij komt dat de werkgroep Hoogezand in 2019 gestopt is met hun activiteiten.
Ook het logo moest meer eigentijds zijn met frisse kleuren. Het is ontworpen door Erik van der Laan. De uitleg van het logo:
De Adelaar staat symbool voor ons lijflied; Opwekking 488 “dan zweef ik op de wind, gedragen door Uw geest, en de kracht van Uw LIEFDE” Het zegt ons iets over de kracht van Gods liefde, hoe Hij aanwezig is bij ons, maar ook bij de kinderen in Wit-Rusland. In het logo is de adelaar groen, groen staat voor heldere toekomst Wit-Rusland, en de vele bossen en uitgestrekte natuurgebieden. Boven de adelaar, tegen het silhouet van de “sarcofaag”, de silhouetten van twee kinderen, een jongen en een meisje. Het was de grootste kernramp in de geschiedenis: Tsjernobyl. Op 26 april 1986 ontplofte de reactor en brandde een deel van de centrale af. Tientallen mensen overleden aan de gevolgen, duizenden kregen kanker en de straling is nog altijd meetbaar. Een enorme sarcofaag sluit de centrale nu af. Deze sarcofaag in het logo is rood, samen met de kleur van de adelaar, is het de kleurstelling van de vlag van Wit Rusland. Erik hartelijk dank.
Tegelijk is onze website aangepast en in een nieuw jasje gestoken. Dit heeft Daniel Haan voor ons gedaan, ook Daniel heel hartelijk dank. Tenslotte als we toch bezig zijn is ook het (mail) adres van de stichting aangepast.
De toekomst: Het is de bedoeling dat we D.V. voor de maanden maart/april 2022 weer een groep kinderen gaan uitnodigen. Om die reden gaan we binnenkort al starten met een financiële actie en wel de traditionele  verkoop van Walnoten. (zie oproep elders in De Band) 
In week 27, van 29 juni t/m 4 juli staat er een deurcollecte in de dorpen Siddeburen en Hellum gepland. Ook gaan we weer in het najaar pannenkoeken bakken/eten in de Wildemansheerd. Tot zover onze eerste berichten voor project nummer acht.

Een vriendelijke groet,
Kees Mollema
www.tsjernobylmiddengroningen.nl

X