He allemaal,

De één zal het heel druk hebben momenteel, de ander zal het wat rustiger hebben… Maar we hebben allemaal wel door dat we in een rare tijd leven. Er zijn al meer winkels die gaan sluiten, scholen die geen les meer geven, minder treinen enzovoort… Al met al zijn het rare tijden zo.
Nu we ook geen catechisatie meer hebben wil ik jullie toch nog wel wat dingetjes meegeven voor de komende week. Misschien is het leuk om volgende week wel samen te komen via Zoom kan dat heel goed, kijk daar de komende week maar even naar (ga ik ook doen…)
Ondanks deze rare tijd leven we nog steeds wel in de 40-dagen tijd. De tijd richting het lijden en sterven van Jezus maar ook naar Pasen, de opstanding. Hieronder heb ik wat Ik-ben teksten. Dingen die Jezus over zichzelf zegt. Als je nu elke dag één tekst doorleest is het best te doen!

Ik-ben-woordenTekst
Joh 6:35Jezus​ zei: ‘Ik ben het brood dat eeuwig leven geeft. Als je bij mij komt, zul je nooit meer honger hebben. Als je in mij gelooft, zul je nooit meer dorst hebben.
Joh 8:12 Later sprak ​Jezus​ opnieuw tegen de mensen. Hij zei: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Als je mij volgt, leef je niet meer in het donker. Dan hoor je bij het licht dat leven geeft.
Joh 10:9Ik ben de deur: wanneer iemand door mij binnenkomt zal hij gered worden; hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden.
Joh 10:11Jezus​ zei: ‘Ik ben de goede ​herder. Luister! Een goede ​herder​ geeft zijn leven om zijn schapen te redden.
Joh 14:6Jezus​ zei: ‘Ik ben de weg. Bij mij is de waarheid, en bij mij is het leven. Je kunt alleen bij de Vader komen als je in mij gelooft.
Joh 15:1-2Jezus zei tegen zijn leerlingen: ‘Ik ben de stam van Gods druivenplant, en jullie zijn de takken. God zelf is de tuinman. Hij haalt de takken weg waar niets aan groeit. En de takken waaraan druiven groeien, maakt hij kort. Want dan komen er in het volgende jaar nog meer druiven aan.

En zet de komende week es 10 dingen in de app waar je God dankbaar voor bent.
Ik wil ook nog even een youtube linkje met jullie delen. Je hoeft niet bang te zijn want je bent een kind van God. Hoe raar de tijden momenteel ook zijn, ook nu zorgt Hij. Fijn om te weten!
https://www.youtube.com/watch?v=f8TkUMJtK5k

Hartelijke groet van José Kruize
kerkelijk werker GKV Schildwolde

X